Karriere review – tjeklisten til din drømmekarriere
Karriere review
Tjeklisten til din drømmekarriere – sådan kan du planlægge din karriere måned for måned
Okay, drømmekarriere lyder måske lidt højtflyvende. Men denne tjekliste har hjulpet mig med at holde fokus på de aktiviteter i mit arbejdsliv, der faktisk har været udviklende eller er karrierefremmende. Dem vil jeg gerne dele med dig, så du måske kan blive inspireret til at lave din egen liste.
Min er med udgangspunkt i at jeg arbejder med scenekunst. Det kræver at jeg holder mig opdateret på hvad der sker i branchen uanset om jeg er i job (som nu) eller ej. Men derudover er der også nogle andre ting der er gode at have med. Fx for at sikre mig at jeg bliver ved med at være relevant for mit arbejde. Det behøver man ikke være jobsøgende for at gøre.
Det er vigtigt for mig at påpege at jeg kan lide mit arbejde, og mange i mit netværk anser jeg som venner også. Desuden kan man virkelig få nogle gode faglige snakke ud af at tage en frokost eller kaffeaftale med sine kollegaer indimellem.
Så – tag hvad du kan bruge!
- Review af job/-s
- Hvad virker, hvad virker ikke i øjeblikket og hvordan kan du tackle det
- Vælge kommende værker til “A play a week”
- Jeg har for nogle år siden fundet på at jeg skulle læse et skuespil om ugen i et år. Det lykkedes mig ikke, men jeg fik læst mere end ellers – så jeg vil fortsætte med at læse manuskripter, men kombineret med at se forestillinger (live eller online)
- Aftale med 2 forbindelser
- Kaffe, frokost eller branche-event, det er altid skønt at komme lidt ud. Det er en god og uforpligtende måde at holde en relation ved lige på og samtidig holde sig opdateret.
- Finde kommende måneds forestillinger/udstillinger
- Der er altid events man kan deltage i, inspiration at finde og folk at falde i snak med til branche events.
- Opdatere CV og LinkedIn
- Denne her giver måske lidt sig selv, men det giver bare et godt indtryk at have en opdateret profil, selv når man er i job. Tænk hvis mulige samarbejdspartnere sad og ledte efter dine kompetencer og erfaringer men ikke opdagede hvor nice du er fordi der kun står et studiejob og din nuværende stilling.
- Skriv blogpost/faglig artikel
- Hvis du er i et felt hvor det kan give mening, så overvej at dele ud af din viden. Hvis ikke en faglig artikel giver mening, kan det måske være et LinkedIn opslag.
- Kompetence trafiklys
- Nogle gange laver jeg et kompetence trafiklys. Jeg printer 2-3 interessante jobopslag og angriber dem med highlighters. Jeg highlighter de kompetencer de eftersøger med grøn for det jeg kan, gul for det jeg næsten kan/med træning og rød for det jeg ingen erfaring har med. Det hjælper mig med at holde mig kvalificeret til mit job ift mine kollegaer i andre virksomheder. Derudover er det god inspiration til videreudvikling og effteruddannelse.
Der er selvfølgelig flere ting du kan gøre. Du kan gøre alle tingene eller ingen af tingene fra listen som det lige passer ind. Men se det som inspiration til at gøre din faglige udvikling mere konkret og håndgribelig.